reparatie gebroken hals gitaar

“De gitaar is van mijn vader geweest, de hals is gebroken en daarom staat hij nu op zolder…. Ik kan me nog zo goed herinneren dat hij er op speelde!”  

 

Iedere reparatie gitaar heeft een eigen verhaal en dat is wat ik zo mooi aan instrumenten vind. De historie van een gitaar en het plezier dat het iemand in zijn leven geeft… Instrumenten zijn een kostbaar bezit.

Deze Egmond gitaar in mijn atelier is een erfstuk en wordt niet meer bespeeld. Ik bekijk de gitaar en zie dat het eigenlijk een makkelijke reparatie is. De hals kan er af en dan kan ik hem lijmen en opnieuw lakken.

Rustig haal ik de hals los en repareer de hals. Het is een hele mooie breuk en gelukkig nog niet zelf geprobeerd te herstellen. Flinke dot lijm er op en in de lijmklemmen zetten.egmond reparatie 3

De body van de gitaar neem ik mee naar mijn verfwinkel, want ik moet exact de juiste verf hebben om hem straks weer te lakken. Als de hals droog is, spuit ik hem en dan zie je niks meer van de breuk. De hals is weer mooi hersteld en ik pla