GITAARBOUWCURSUS NON-STOP

GITAARBOUWCURSUS
NON-STOP

Leer zelf een handgemaakte gitaar te bouwen

Tijdens deze exclusieve cursus waarin we 1 op 1 werken, gaan we aan de slag om een akoestische gitaar te maken. Hierbij leert u welke stappen er zijn in het bouwproces voor het vervaardigen van uw eigen handgemaakte gitaar.

U gaat aan het einde van het bouwproces naar huis met een prachtige handgemaakte gitaar, die gebouwd is volgens de richtlijnen van Riemersma Guitars.

Resultaten van de cursus:

– U weet welke houtsoorten er te krijgen zijn en welke u het beste kunt gebruiken.

– Een stappenplan en begeleiding bij het vervaardigen van een handgemaakte gitaar.

– Zelfvertrouwen om zelf thuis ook een gitaar te bouwen.

De cursus is bedoeld voor beginnende gitaarbouwers, maar ook voor gevorderden bouwers. De meesten cursisten hebben in het dagelijkse leven vaak een normale baan, en hebben vaak ook niks met houtbewerking te maken.  Heeft u ervaring in het bewerken van hout? Dan is dat natuurlijk een voordeel.

Ariz-H Ziricote-11

 

“Een leuke plek om te leren een gitaar te bouwen! Het is altijd gezellig en je wordt voorzien van koffie en kundig advies. Ik had totaal geen ervaring met fijne houtbewerking, maar gaandeweg en met een beetje hulp zie ik langzaam wat moois verschijnen. Je wordt geen moment aan je lot overgelaten en mocht het misgaan: er is (bijna altijd) een oplossing waar je die zelf niet ziet. Ik ben nu al trots op wat ik bereikt heb en kan bijna niet wachten tot het eindresultaat!”

R. Hilgersom, Lisse

Gitaarbouwcursus Non-Stop:

Uw eigen gitaar te bouwen full-time onder supervisie van Ramon Riemersma. Wat is er allemaal nodig om een eigen handgemaakte gitaar te maken? En welke mallen heb ik nodig? Alle handigheidjes en trucs komen ruim aan bod in deze cursus.

We gaan aan de slag met onder meer de volgende onderwerpen:

– Vochtigheid en temperatuur van het bouwproces.

– Hoe herken je goed klankhout.

– Handelingen tijdens het bouwproces.

– Welke onderdelen beinvloeden de klank van een instrument.

In deze lessen wordt u persoonlijk begeleid tijdens het bouwen van uw gitaar. Groot voordeel is dat u alleen bent en privé les krijgt.

Non-stop achter elkaar door gaan met het bouwen tot de gitaar klaar is (met uitzondering van de zaterdag en zondag). De bedoeling is om zeker 4 á 5 dagen per week te bouwen totdat u gitaar af is. Het totaal aantal dagen wat nodig is om de gitaar te bouwen is rond de 20 á 22 dagen ongeveer. Dit geld niet voor alle cursisten, en is afhankelijk hoe snel iemand is of hoe ‘luxe’ de gitaar wordt.

De kosten voor het bouwen van uw eigen gitaar Non-Stop zijn € 2499,- exclusief btw en materiaalkosten.

De materialen en houtsoorten kunt u zelf uitzoeken mits het de klank niet beïnvloed. Het materiaal kan ook door Riemersma Guitars worden geleverd tegen een voordelig tarief. De prijs van het hout kan erg variëren maar begint ongeveer bij € 250,- tot € 400,- voor een complete gitaar. Ook bent u vrij in de keuze welk model gitaar u graag wilt maken. Denk aan klassiek of flamenco, OM-steelstring, 00-steelstring of dreadnought.

Aan de inwendige mens wordt ook gedacht, want de koffie en thee staan altijd voor u klaar! En tijdens de pauze wordt gezorgd voor een lekkere lunch.

Vraag ook naar de mogelijkheden voor overnachtingen in de omgeving.

“Ramon Riemersma is one of a select few who can help you achieve this goal. In fact, he is probably out there on his own. He gets you where you want to be without fuss or frustration and there are very few people can do that without imposing their own rules, regulations and pre-conceived ideas. He makes making a complex and refined musical instrument look easy, step by step; piece by piece. But make no mistake, he is as critical as can be when it comes to accuracy and getting it right – we are talking anything between 0,1 to 0,01 of a millimeter in wood – and it shows in the finished article.”

Dick McKechnie, May 2013

Schrijf je in voor de cursus non-stop