GITAARBOUWCURSUS 4 UUR

GITAARBOUWCURSUS 4 UUR

Leer zelf een handgemaakte gitaar te bouwen

Tijdens deze groepscursus, gaan we aan de slag om een akoestische gitaar te maken.

Hierbij leert u welke stappen er zijn in het bouwproces van een handgemaakte gitaar.

U gaat aan het einde van het bouwproces naar huis met een prachtige handgemaakte gitaar, die gebouwd is volgens de richtlijnen van Riemersma Guitars.

Resultaten van de cursus:

– U weet welke houtsoorten er te krijgen zijn en welke u het beste kunt gebruiken.

– Een stappenplan en begeleiding bij het vervaardigen van een handgemaakte gitaar.

– Zelfvertrouwen om zelf thuis ook een gitaar te bouwen.

Beginnende gitaarbouwers en gevorderden bouwers zijn welkom. Speciale ervaring in houtbewerking is niet nodig, maar het helpt naturlijk wel. De meeste van mijn cursisten hebben in het dagelijkse leven een normale baan en hebben vaak niks met houtbewerking te maken. Precisie is wel vereist om goed klinkend instrument te maken. We werken vaak met 10de milimeters!

Ariz-R-10

Nooit gedacht dat het zou lukken, zelf een gitaar maken. De eerste les doet raar aan, je bekijkt het hout en je bekijkt de reeds door Ramon gemaakte gitaren. Je speelt er even op … hm klinken wel goed. Je kijkt terug naar je pakket plankjes… Nog een lange weg te gaan denk je. En gaat dat mij wel lukken? Maar stap bij stap (zelfs na het eerste plankje komt de verwondering.) “Oh mooi en moet dat zo?” En met de goede uitleg is het toch niet zo moeilijk. De lat ligt wel hoog. Maar ja nadien besef je wel dat er anders helemaal geen mooi instrument uitkomt. Laat staan dat het mooi speelt. Zo gaan de weken voorbij. Eerst koffie, een gezellige babbel, bouwen, af en toe een foto… en na korte tijd zie je er echt naar uit naar de les. Lekker ontspannend bouwen aan een uniek instrument. Totdat ….klaar, Fijn -en ze klinkt goed. “Oei jammer, de cursus is gedaan”. Ik kan het toch niet nalaten om regelmatig eens terug te gaan. Jammer dat het zo ver is vanuit het verre Limburg in België, maar het is een beetje thuiskomen. In elk geval bedankt Ramon voor de vakkundige begeleiding, de aangename babbels en de lekkere koffie.

L. Brans, Herk de Stad, België