IMG 0297

Een prachtige gitaar gemaakt door de gitaarbouwer José Marin Plazuelo heeft tussen het bed en de muur gezeten en nu zit er een lelijke grote scheur in de zijkant van de gitaar. Het wordt een hele onderneming om deze gitaar weer te herstellen. Maar daar hou ik wel van.


José Marin Plazuelo is een geweldige gitaarbouwer die zeer mooie klassieke gitaren en flamenco gitaren bouwt. In 1960 geboren in Granada en begon op zijn veertiende jaar al mee te helpen in de workshop. Hier leerde hij de gitaarbouw tradities en is uitgegroeid tot een briljante gitaarbouwer. Om deze gitaar te repareren moet het achterblad worden verwijderd. Een spannende onderneming! Als eerste maar de bindingen verwijderen.  Door alles warm te maken, komt het achterblad los van de gitaar en is de binnenkant van de gitaar bereikt. Daardoor was het mogelijk om de breuk van de binnenkant te repareren. Uiteindelijk werd het achterblad terug geplaatst en moet de gitaar weer gepolitoerd worden.

Het resultaat is dat deze prachtige klassieke concert gitaar van José Marin Plazuelo weer in topconditie is gebracht. Na de reparatie is de breuk in de zijkant bijna niet te meer zien.

Na een uurtje losspelen van de gitaar, komt ook de prachtige klank van deze gitaar weer terug.

IMG 0301

Missie geslaagd!